ЗОШТО ДА ОДБЕРЕТЕ ПЕЧКА ОД ФРИКО

Печката на пелет користи ефтино и еколошко гориво. Ефикасноста е додатна доколку се спореди со користење на дрва , гас , дизел гориво или ел.енергија за огрев (разликата е за околу 25% поефтино од дрва, дупло поефтино од дизел гориво и тројно поефтино од користење на ел. енергија). Печката на пелет е исто така одлично решение од поглед на заштита на животната средина, бидејки е дизајнирана да обезбеди ефикасно и чисто согорување, со преку 92% ефикасност и ниска емисија на гасови ги прави едни од најдобрите на пазарот. Користењето на пелет има предност и во едноставноста во користењето за крајниот корисник. Пелетот може да се купи скоро насекаде пакуван во стандардни кеси, не остава нечистотија и при согорување остава многу малку пепел во споредба со дрвата. Печката на пелет има огромна предност поради нејзината автоматска работа, едноставно подесување и задоволување на барањата на корисникот .

ВИСОКА ЕФИКАСНОСТ

ФРИКО печките на пелет имаат висока ефикасност 92% и повеке во зависност од моделот

ВИСОКА ТЕХНОЛОГИЈА

Печките се опремени со последната генерација на електронски паметни контролери

НИСКА ПОТРОШУВАЧКА

ФРИКО печките имаат динамичка контрола на согорувањето со помош на паметни контролери и сензори и како резултат имаат ниска потрошувачка

ЗАШТЕДА

ФРИКО - опција за да заштедете пари

ЗГОЛЕМЕНА ГАРАНЦИЈА

ФРИКО производите имаат гаранција 36 месеци на котелот, конструкцијата и на електричните и електронските делови

ЕНЕРГЕТСКА ОЗНАКА

ФРИКО ги следи регулативите на EU за означување на енергетската ефикасност. Овде е објаснето нивното значење

ФРИКО, КОМПАНИЈА СО ВИЗИЈА

Веке 28 години ФРИКО е активна во полето на метало преработувачката индустрија.
Денес ние сме еден од водечките во понудата на високо квалитетни печки на пелет и котли.
Нашата посветеност на иновации, дизајн и квалитет се рефлектира на континуиран развој на нашите производи.

“Ние не правеме само печки – Ние го правеме животот подобар”

Поврзи се со нас

Адреса на управата

ул.Маршал Тито 45 п.ф.122 ,
Неготино 1440 , Македонија

Контакт

Централа : +389 43 521525

Билјана Величковска
+389 77 667371
export@friko.mk

Петранка Кузмановска
+389 77 532358
prodazba@friko.mk

Јован Пендевски
.
+389 77 667372
director@friko.mk

Понеделник - Сабота , 8:00-20:00

Контакт со нас

.
Македонски јазик
English Македонски јазик